Minestrone

by | 21 Septembra, 2013

glavno-jelo2

Sastojci:

  • 1 praziluk
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 krompira srednje veličine
  • 2 mrkve
  • 1/2 celera
  • 2 tikvice
  • 1,5 l juneće supe
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 kriške tosta
  • 2 tvrdo kuhana jajeta
  • 4 kašike ulja
  • začin C, biber, bosiljak

Priprema:

1. Praziluk, pelat paradajza, celer, mrkvu, krompir, jaja i tikvice očistiti, te isjeckati na kocke, bijeli luk izrendati na sitno rende, a ispečen tost isjeći na kocke.
2. Na malo ulja propržiti praziluk, bijeli luk, celer i mrkvu dok ne omekšaju, a zatim dodati pelat paradajza i dinstati uz povremeno dolijevanje supe.
3. U napola dinstano povrće dodati krompir, sipati ostatak supe, te nastaviti sa kuhanjem.
4. Pred kraj kuhanja dodati tikvice, začin C i bosiljak po ukusu pa kuhati još 15 minuta.
5. Kuhano povrće zajedno sa supom izmiksati u blenderu, te posuti kockicama tosta i jajima.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.