Mućkalica u pivu

by | 4 Jula, 2013

Sastojci:

  • 1 veći svinjski file
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 250 g pelata paradajza
  • 1 veća crvena paprika
  • 3 dl piva
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 400 g spiralne tjestenine
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Svinjski file isjeći na trake, a crni luk i papriku na kockice. Bijeli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
2. Na malo ulja propržiti svinjski file da porumeni, a zatim dodati crni i bijeli luk te još malo propržiti.
3. Potom dodati crvenu papriku. Kada paprika omekša, dodati pelat paradajza i začine po ukusu pa postepeno dolijevati pivo i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dodati peršun, posuti sa malo brašna i kuhati dok se ne dobije željena gustina.
5. Spirale obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocijediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.