Oslić u vinu s gljivama i sirom

by | 28 Aprila, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

800 g fileta oslića
400 g šampinjona
300 g trapist sira
200 ml bijelog vina
kukuruzno brašno
maslinovo ulje
suncokretovo ulje
peršun
vlašac
1 limun
1-2 čena bijelog luka
mješavina začina
so

Priprema:

1. U posudu iscediti limun, dodati maslinovo ulje, mješavinu začina, sjeckan bijeli luk, peršuna i vlašca po ukusu. Sve pomiješati i pripremiti marinadu.
2. Šampinjone isjeći na listiće i skuhati u slanoj vodi.
3. Filete oslića posoliti, uvaljati u kukuruzno brašno i ispohovati na suncokretovom ulju.
4. Ispohovane filete poredati u vatrostalnu činiju i preliti marinadom. Na njih staviti Skuhne šampinjone i posuti svježim peršunovim lišćem.
5. Odozdgo narendati trapist sir i ukrasiti sa još malo peršuna.
6. Sve zaliti bijelim vinom i peći u zagrijanoj rerni na 180°C da se zapeče; dok vino ne ispari, a sir se ne rastopi.
7. Servirati uz kuhani krompir ili krompir salatu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.