Paradajz čorba s tjesteninom

by | 9 Septembra, 2013

Paradajz-corba

Sastojci:

  • 2 mrkve
  • 1 praziluk
  • 1/2 celera
  • 7 dl soka od paradajza
  • 7 dl juneće supe
  • 1 jaje
  • 150 g brašna
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Praziluk isjeći na kockice, mrkvu na štapiće, a celer izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaje, brašno i malo vode, te umijesiti tijesto. Pripremljeno tijesto razvući oklagijom na debljinu od 2 mm pa isjeći na šire rezance.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati mrkvu i celer, te dinstati uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne omekša.
4. U dinstano povrće sipati supu i sok od paradajza, začiniti po ukusu, pa ostaviti da se kuha dok ne proključa.
5. U ključalu čorbu spuštati rezance i nastaviti sa kuhanjem dok tijesto ne omekša.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.