Pilav od soma

by | 21 Decembra, 2013

pilav

Sastojci:

  • 400 g fileta soma
  • 1 veći praziluk
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 veće mrkve
  • 1 veći paradajz
  • 150 g pirinča
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 2 češnja bijelog luka
  • 50 g margarina
  • 1,5 l supe od povrća
  • mješavina začina
  • biber
  • ulje

Priprema:
1. Praziluk, crni luk i paradajz isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Filete soma isjeći na kocke 2×2 cm.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko propržiti.
4. Dodati pirinač i nastaviti s dinstanjem dolijevajući supu od povrća po potrebi da pirinač napola omekša.
5. Zatim skloniti s ringle pa dodati paradajz, kockice soma, peršun, začine po ukusu te promiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti polugotov pilav. Naliti supom od povrća da ogrezne i odgore poslagati kockice margarina. Peći u zagrijanoj rerni dok pirinač ne nabubri i omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.