Pilav s mlijekom

by | 24 Januara, 2014

pilav-sa-mlekom

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 100 g brašna
  • 2 veće mrkve
  • 100 g mladog graška
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 dl ulja
  • 180 g pirinča
  • 2 dl mlijeka
  • 3 dl pileće supe
  • mješavina začina

Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na manje komade i začiniti po ukusu. Potom ga uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju da porumeni.
2. Crni luk isjeći na kockice, mrkvu na kolutove, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok mrkva ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati mladi grašak.
4. Potom dodati pirinač i kratko prodinstati. Naliti mlijekom i pilećom supom, dodati začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuhati da pirinač napola nabubri.
5. Sastojke preručiti u vatrostalnu činiju i odozgo utisnuti piletinu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok pirinač ne nabubri.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.