Pileća čorba s paprikom

by | 23 Januara, 2013

Sastojci:

  • 300 g pilećeg bijelog mesa
  • 1/2 glavice celera
  • 1/2 praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 mrkve
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 2 l vode
  • 1 limun, ulje
  • 1 dl pavlake
  • mješavina začina, biber

Priprema:
1. Piletinu, praziluk, crni i bijeli luk isjeći na kockice. Papriku očistiti od sjemena i peteljke te i nju isjeći na kockice.
2. Mrkvu i celer izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i crni luk. Zatim dodati piletinu, papriku, celer i mrkvu te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su meso i povrće napola dinstani, naliti vodom i kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mješavinu brašna sa malo vode i začine po ukusu pa nastaviti sa kuhanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. U gotovu čorbu umješati pavlaku, sjeckani peršun i sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.