Podvarak s mljevenim mesom

by | 19 Decembra, 2013

povarak

Sastojci:

  • 700 g kiselog kupusa ribanca
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g mesnate slanine
  • 350 g mljevenog junećeg mesa
  • 2 lovorova lista
  • 500 g krompira
  • 50 g margarina
  • 1 dl mlijeka
  • ulje
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:
1. Kiseli kupus oprati ukoliko je slan i dobro ocijediti.
2. Crni luk i slaninu isjeći na kockice.
3. Na ulju propržiti crni luk, a zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati mljeveno meso i pržiti ga da porumeni.
5. Dodati kiseli kupus, doliti malo ulja i nastaviti s prženjem miješajući dok kupus ne omekša. Postepeno dolijevati vodu uz povremeno miješanje da se svi sastojci dobro udinstaju. Dodati lovorov list i začine po ukusu te promiješati.
6. Pripremljenu smjesu sipati u zemljanu posudu i poravnati.
7. Krompir obariti i ispasirati pa sjediniti s mlijekom, margarinom i začinima po ukusu da bi se dobio pire.
8. Pire krompir rasporediti preko smjese od kupusa i mesa. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok krompir ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.