Prijedlog za ručak: Meksički chili s projom

by | 9 Juna, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za čili:
– 400 g mljevenog mesa
– 2 glavice crvenog luka
– 2 čena bijelog luka
– 150 g graha iz konzerve
– 250 g kukuruza
– 300 ml soka od paradajza
– 1 žuta paprika
– 1 crvena paprika
– ljuta mljevena paprika po ukusu
– kim po ukusu
– 1 goveđa kocka za supu
– so, biber
Za proju:
– 2 jajeta
– 120 ml ulja
– 180 ml mlijeka
– 180 ml jogurta
– 10 kašika kukuruznog brašna
– 6 kašika bijelog brašna
– 1 kašičica soli
– 1 prašak za pecivo

Priprema:
1. Za proju pjenasto umutiti jaja. Dodati ulje, mlijeko i jogurt, te lagano izmutiti.
2. Zatim dodati kukuruzno i bijelo brašno, so i prašak za pecivo, pa sve dobro sjediniti.
3. Uliti u pleh i peći na 200°C dok ne porumeni.
4. Za to vrijeme pripremiti chili: sitno isjeckati crveni luk, pa ga ispržiti na malo ulja dok ne postane staklast.
5. Dodati meso i sitno isjeckan bijeli luk, te pržiti dok meso ne postane rastresito.
6. Zatim dodati crvenu i žutu papriku isječenu na kocke i nastaviti s prženjem dok ne omekša.
7. Naliti paradajzom, dodati kocku za supu i krčkati pola sata.
8. Na kraju ubaciti grah i kukuruz. Posoliti i pobiberiti, a potom dodati ljute mljevene paprike i kima po ukusu.
9. Chili poslužiti topao uz pečenu proju.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.