Punjena paprika

by | 10 Oktobra, 2014

Clipboard221

Sastojci:

  • 9 crvenih paprika
  • 400 g mljevenog svinjskog mesa
  • 3 kašike tarane
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 dl soka od paradajza
  • 3 dl juneće supe
  • 150 g bukovača
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 2 manja plava patlidžana
  • 2 tikvice
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:
1. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, bukovače takođe isjeći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi porumenio. Zatim dodati mljeveno svinjsko meso i bukovače te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
3. Kada je meso napola dinstano, dodati taranu, mljevenu papriku i začine po ukusu. Povremeno promiješati kako fil ne bi zagorio. Kuhati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Jednu papriku očistiti i isjeći na krupnije kocke, a preostale pažljivo izdubiti i očistiti od peteljki i sjemena.
5. Prohlađenim filom napuniti paprike i zatvoriti ih kockama paprike.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati punjene paprike, preliti ih pripremljenom mješavinom soka od paradajza i juneće supe. Paprike peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne omekšaju.
7. Patlidžane i tikvice isjeći na kolutove i začiniti po ukusu. Zatim ih propržiti na vrelom ulju te poslužiti kao prilog uz pečene paprike.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.