Punjena pastrmka na krompiru

by | 5 Novembra, 2013

pastrmka

Sastojci:

  • 4 očišćene pastrmke po 300 g
  • 1 veza peršuna
  • 1 limun
  • 4 velike mrkve
  • 800 g bijelog krompira
  • 4 češnja bijelog luka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 ravna kašika mljevene paprike
  • 2 kašike brašna, ulje
  • supe od povrća po potrebi
  • mješavina začina

Priprema:

1. Peršun i bijeli luk što sitnije isjeckati, crni luk isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Krompir oguliti i isjeći na tanje kolutove.
3. Sok od limuna iscijediti, a koru izrendati na sitno rende.
4. Sjediniti bijeli luk, polovinu peršuna, polovinu mrkve i rendanu koru limuna. Dodati začine po ukusu i promiješati. Pripremljenom smjesom napuniti pastrmke i preliti ih sokom od limuna.
5. Posebno sjediniti kolutove krompira, crni luk, preostalu rendanu mrkvu, mljevenu papriku, brašno i začine po ukusu pa dobro izmiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju sipati smjesu od krompira i poravnati. Preliti supom od povrća da ogrezne i peći u zagrijanoj rerni na 200ºC 35 min. Potom u krompir utisnuti pastrmke i nastaviti s pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.