Punjena pečena patka

by | 9 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 1 patka od 1,3 kg
  • 100 g miješanog mljevenog mesa
  • 100 g pačje džigerice
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 zemička
  • 1 dl mlijeka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 dl supe od povrća
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g putera
  • so, biber

Priprema:
1. Na malo ulja propržiti sitno sjeckani crni luk da porumeni.
2. Potom dodati mesnatu slaninu, džigericu isječenu na kocke i mljeveno meso. Doliti malo vode, pa dinstati da tečnost ispari, a meso omekša.
3. Zatim skloniti sa ringle, dodati jaje, sitno sjeckani bijeli luk i zemičku (natopljenu i iscijeđenu od mlijeka). Sve izmiješati i začiniti po ukusu.
4. Gotovim filom napuniti patku te otvor pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Dublju tepsiju nauljiti, staviti u nju punjenu patku, premazati je puterom i zaliti supom. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni na 200 *C 60 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.