Punjene palačinke od heljde

by | 8 Februara, 2014

palacinke

Sastojci:
Za tijesto:

  • 2 jajeta
  • 100 g heljdinog brašna
  • bijelog brašna po potrebi
  • 3 dl mineralne vode
  • 1/2 kašičice šećera
  • ulje
  • so

Ostali sastojci:

  • 150 g praške šunke
  • 150 g sira u listovima
  • 3 jajeta
  • brašno
  • 200 g prezli
  • ulje

Priprema:
1. Umutiti jaja sa 2 kašike ulja, mineralnom vodom, šećerom i prstohvatom soli.
2. Nakon toga sipati heljdino brašno pa umutiti žicom. Postepeno dodavati bijelo brašno po potrebi da bi se dobila smjesa gustine jogurta.
3. U tiganju na malo vrelog ulja ispeći tanke palačinke.
4. Na svaku palačinku staviti list praške šunke i sira. Bočne stranice tijesta preklopiti 2 cm prema sredini a zatim vodoravno urolati.
5. Punjene palačinke uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti na vrelom ulju sa obje strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.