Punjene paprike u rižotu

by | 5 Oktobra, 2013

punjene-paprike-u-rizotu

Sastojci:

  • 8 paprika babura
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 3 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 120 g pirinča
  • 1,5 l juneće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina

Za rižoto:

  • 250 g pirinča
  • 150 g kukuruza šećerca
  • 2 paprike babure
  • 1 veza mladog luka
  • 100 g putera
  • šafran
  • mješavina začina

Priprema:

1. Paprike zasjeći pri vrhu, a potom ih očistiti od sjemena. Šampinjone isjeći na listove, mrkvu oljuštiti i izrendati na krupno rende, a luk sitno isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti luk i mrkvu kako bi omekšali, te dodati mljeveno meso i šampinjone, pa dinstati uz povremeno dolijevanje supe.
3. Pred kraj dinstanja dodati pirinač, začiniti po ukusu i kuhati dok pirinač ne bude napola gotov.
4. Pripremljenim filom puniti unutrašnjost paprika, a zatim ih poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu i zaliti ostatkom supe.
5. Filovane paprike prekriti folijom i staviti ih u rernu da se peku.
6. Pred kraj pečenja otkriti foliju, dodati prethodno pripremljen rižoto i vratiti u rernu da se jelo zapeče.

Rižoto:

1. Kukuruz obariti u slanoj vodi, paprike sitno isjeckati, a mladi luk isjeći na kolutove.
2. Na puteru propržiti papriku i mladi luk kako bi omekšali, a potom dodati pirinač, te i njega kratko propržiti.
3. Zatim dinstati, uz povremeno dolijevanje vode po potrebi, dok pirinač ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac, šafran i mješavinu začina po ukusu, te dobro izmiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.