Punjene svinjske šnicle

by | 21 Oktobra, 2014

Clipboard068

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 400 g špinata
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 mlade mrkve
  • 1 čen bijelog luka
  • 1 dl bijelog vina
  • 300 g šampinjona
  • 1 dl pavlake
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • so, biber

Priprema:
1. Svinjske filee zasjeći po sredini, otvoriti ih i istanjiti tučkom za meso.
Zatim svaki file presjeći napola kako bi se dobile ukupno četiri šnicle.
2. Mrkvu očistiti i obariti u slanoj vodi, špinat takođe kratko probariti i procijediti od suvišne tečnosti.
3. Pripremljene šnicle začiniti po ukusu pa na svaku staviti po malo špinata, bijeli luk i jednu mrkvu. Bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
4. Punjene šnicle propržiti na vrelom ulju sa svih strana, zaliti ih vinom i dinstati na umjerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U masnoću od mesa dodati sjeckani crni luk i kratko propržiti.
6. Šampinjone isjeći na listove i dodati luku. Dinstati dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
7. Pred kraj dinstanja dodati pavlaku i začine po ukusu pa promiješati.
8. Pržene šnicle poslužiti uz preliv od šampinjona.

SAVJET PLUS:
Za pripremu ovog jela odaberite mlade, tanke mrkve.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.