Punjene tikvice

by | 15 Novembra, 2013

tikvice

Sastojci:

  • 2 mlade tikvice
  • 250 g mladog sira
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • mješavina začina
  • 100 g čeri paradajza
  • ulje
  • so

Priprema:
1. Mlade tikvice oprati i odsjeći im vrhove, a zatim ih pomoću noža za guljenje uzdužno isjeći na tanke trake. Trake tikvica posoliti.
2. Posebno umutiti jaja i začiniti ih po ukusu.
3. Posoljene tikvice uvaljati u brašno, a potom u umućena jaja. Kratko ih pržiti na vrelom ulju sa obje strane dok ne porumene.
4. Mladi sir isjeći na manje pravougaonike.
5. Na svaki list pohovane tikvice staviti komad mladog sira pa urolati.
6. Po pet punjenih rolnica od tikvica nanizati na štapić za ražnjić i na kraju probosti čeri paradajz. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još ražnjića.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.