Punjeno povrće

by | 31 Jula, 2016
Foto: Hrono kuvar

Foto: Hrono kuvar

Sastojci:
– 2 manje tikvice
– 3 paprike babure
– 4 paradajza
– 500 g mljevenog mesa
– 1 veći crni luk
– 2 čehna bijelog luka
– 2 kašike ajvara
– 400 ml soka od paradajza
– so, biber
– mljevena paprika
– sjeckani peršun
– ulje

Priprema:
1. Tikvice oguliti i isjeći na 2-3 dijela, pa svaki dio izdubiti, ali ne do kraja. Paprikama isjeći peteljke na vrhu, a paradajz izdubiti i sačuvati „poklopčiće“.
2. Luk isjeckati na kockice i propržiti na malo ulja. Dodati mljeveno meso i dinstati desetak minuta. Izdubljenu sredinu tikvica i paradajza isjeći na kockice i dodati mesu. Začiniti po ukusu, pa sve dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Dodati kašičicu mljevene paprike i posuti sjeckanim peršunom na kraju.
3. Pripremljenom smjesom napuniti povrće i poredati u podmazan pleh. Staviti „poklopčiće“ i preliti sokom od paradajza. Sve prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim skloniti foliju i peći još desetak minuta da povrće fino porumeni.

Savjet: Ako želite ručak „na kašiku“, povrće stavite u šerpu, nalijte vodom i sokom od paradajza da ogrezne, pa kuhajte oko 90 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.