Pužići s pršutom

by | 25 Marta, 2014

puzici

Sastojci:

  • 400 g tjestenine u obliku pužića
  • 120 g sušenih vrganja
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 čen bijelog luka
  • 40 g rendanog parmezana
  • 150 g pršute, so
  • 3 dl slatke pavlake
  • 1 jaje, ulje
  • majčina dušica

Priprema:
1. Sušene vrganje preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre, a zatim ih ocijediti od suvišne tečnosti i isjeći na tanke rezance.
2. Crni luk isjeći na kockice, pršutu na štapiće, a bijeli luk ispasirati.
3. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocijediti.
4. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati vrganje i pršutu te i njih kratko propržiti.
5. Sipati slatku pavlaku i dodati majčinu dušicu pa kuhati na umjerenoj temperaturi dok se umak blago ne zgusne.
6. Zatim dodati tjesteninu i promiješati. Skloniti sa ringle, dodati umućeno jaje i parmezan, začiniti po ukusu i izmiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.