Rižoto sa batacima

by | 25 Marta, 2013

Sastojci:

  • 3 bataka sa karabatakom
  • 180 g integralne riže
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • 2 mrkve
  • 1 mlada tikvica
  • 4 kašike soja sosa
  • 40 g putera
  • 3 kašike ulja
  • mješavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Batake sa karabatacima odvojiti od kostiju i kožure pa isjeći na trake.
2. Integralna riža obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Crni luk isjeći na kockice, mrkvu i mlade tikvice zajedno sa ljuskom isjeći na štapiće. Šampinjone isjeći na listove, a češnjak što sitnije isjeckati.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i češnjak, dodati mrkvu te i nju kratko propržiti. Potom dodati batake i pržiti ih dok ne porumene.
5. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada meso omekša a suvišna tečnost uvri, dodati tikvice, šampinjone, soja sos i začine po ukusu. Dinstati dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati integralnu rižu, puter i polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.