Rosini stek

by | 18 Novembra, 2013

Rosini-Stek

Sastojci:

  • 2 veća svinjska filea
  • 1 brokula
  • 100 g šunkarice
  • 100 g listova sira
  • 1 kašika putera
  • 8 kriški tosta
  • 4 kašike ulja
  • začin C, biber

Za bešamel sos:

  • 100 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 3 dl mlijeka
  • muskantni oraščić, začin C

Priprema:

1. Svinjski file isjeći na medaljone, a zatim svaki medaljon izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu. Brokulu obariti u slanoj vodi i iskidati na cvjetove.
2. Medaljone pržiti na mješavini putera i ulja s obje strane dok ne porumene a potom ih izvaditi iz masnoće.
3. Na krišku pečenog tosta staviti medaljon, prekriti ga šunkaricom isječenom na kolutove, zatim nanijeti list sira, odgore staviti cvijet barene brokule i preliti bešamel sosom.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati pripremljene medaljone i staviti ih u rernu da se zapeku. Pečene medaljone služiti uz barenu mrkvu.

Bešamel sos:

1. U manjoj šerpi otopiti puter te dodati brašno, kratko ga propržiti a potom sipati mlijeko miješajući sve vrijeme dok se masa ne zgusne.
2. Pripremljen sos začiniti muskantnim oraščićem i začinom C po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.