Sarmice s butkicom

by | 30 Decembra, 2013

Britney Spears

Sastojci:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa
  • 1 svinjska butkica
  • 400 g mljevene junetine
  • 2 glavice crnog luka
  • 120 g tarane
  • ulje
  • 3 dl soka od paradajza
  • 2 dl juneće supe
  • 2 kašike mljevene paprike
  • 2 češnja bijelog luka
  • 100 g putera
  • biber
  • mješavina začina

Priprema:

1. Butkicu obariti a potom je procijediti od suvišne tečnosti. Tečnost u kojoj se kuhalo meso sačuvati.
2. Meso butkice odvojiti od kostiju i kožure te samljeti na mašini za mljevenje.
3. Crni i bijeli luk isjeći na kockice i propržiti na malo ulja. Potom dodati mljevenu junetinu te i nju kratko propržiti da promijeni boju. Zatim dodati samljevenu butkicu i taranu te nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok tarana ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati kašiku mljevene paprike, začine po ukusu i promiješati.
4. Listove kupusa odvojiti od glavice i oprati. Isjeći zadebljanja na sredini te na svaki list kupusa staviti malo fila i zaviti u sarmu.
5. Lonac nauljiti i u njega poslagati oblikovane sarme. Preliti ih supom od butkice. Poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
6. Kuhanu sarmu poslagati u vatrostalnu činiju. Preliti je mješavinom soka od paradajza, preostale mljevene paprike i malo supe od butkica. Odgore rasporediti listove putera i peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C da porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.