Šnicle u sosu od kiselih krastavaca

by | 9 Decembra, 2013

Clipboard04

Sastojci:

  • 8 svinjskih krmenadli
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 6 kiselih krastavaca
  • 3 dl pavlake za kuhanje
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 200 g brašna
  • biber
  • 3 dl juneće supe
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Svinjske krmenadle blago istanjiti tučkom za meso preko najlon kese, začiniti ih po ukusu i uvaljati u brašno.
2. Crni luk isjeći na kockice, bijeli luk ispasirati, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti krmenadle da porumene, a zatim ih izvaditi iz masnoće i odložiti na toplo mjesto.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni i bijeli luk. Potom sipati mješavinu pavlake za kuhanje i juneće supe, dodati kisele krastavce i začine po ukusu pa kratko prokuhati.
5. Zatim vratiti šnicle i nastaviti s dinstanjem na umjerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati sjeckani peršun.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.