Teletina u sosu od kikirikija

by | 12 Februara, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
800 g teletine od buta
2 cm korijena đumbira
100 g pečenog neslanog kikirikija
1 kašika senfa
70 ml kečapa
2 kašike soja sosa
1 kašika šećera
2 čena bijelog luka
prstohvat ljute papričice
biber, so
ulje

Priprema:
1. Kikiriki samljeti u blenderu, đumbir oguliti i izrendati na krupno rende, bijeli luk ispasirati.
2. U manjoj posudi sjediniti rendani đumbir, kikiriki, senf, kečap, soja sos, šećer, bijeli luk i ljutu papričicu. Dodati začine po ukusu i dobro izmiješati.
3. U dubljoj šerpi zagrijati ulje, pa propržiti na njemu teletinu sa svih strana da korica porumeni.
4. Tepsiju nauljiti i sipati u nju malo vode. Položiti proprženu teletinu i preliti je marinadom. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni oko 50 min.
5. Ukloniti foliju, pa meso preliti s malo vode da marinada spadne i nastaviti s pečenjem još 20 min.
6. Nakon toga saft od pečenja zajedno s marinadom procijediti, pa ukoliko je gust, doliti u njega malo vode i prokuhati. Meso isjeći na šnite i preliti umakom.

Izvor: Bakina kujna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.