Ukusni pileći ćevapi

by | 22 Januara, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:

600 g pilećeg bijelog mesa

1 glavica crvenog luka

100 g mesnate slanine

2 jajeta

100 g prezli

prstohvat sode bikarbone

mješavina začina

Priprema:

1. Crveni luk i piletinu isjeći na krupnije kocke, pa sjediniti i samljeti u supersjecku ili mašini za mljevenje mesa.

2. Mesnatu slaninu isjeći što sitnije.

3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljevenu piletinu i luk sa slaninom i jajima, dodati sodu bikarbonu i začine po ukusu te dobro izmješati. Postepeno dodavati preostale prezle i mijesiti rukom dok se ne dobije ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.

4. Od pripremljene smjese oblikovati ćevape. Peći ih na roštilju dok blago ne porumene sa svih strana.

Izvor: Bakina kujna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.