Varivo s prazilukom i kobasicama

by | 10 Januara, 2014

Clipboard027
Sastojci:

  • 2 srednja praziluka
  • 2 srednja krompira
  • 2 mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g mesnate slanine
  • 350 g polutrajne kobasice
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 2 dl soka od paradajza
  • 1,5 l vode
  • 2 lovorova lista
  • ulje
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:
1. Praziluk i mesnatu slaninu isjeći na kockice, a mrkvu i polutrajnu kobasicu na kolutove.
2. Krompir oguliti i isjeći na krupnije kocke, bijeli luk što sitnije isjeckati, a celer izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, celer i bijeli luk. Dodati mesnatu slaninu te i nju kratko propržiti.
4. Zatim sipati sok od paradajza i vodu pa ostaviti da proključa. Potom dodati mrkvu, krompir, lovorov list, mljevenu papriku i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi da povrće omekša. Pred kraj dodati polutrajnu kobasicu i nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustina.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.