Vekna u sosu od povrća

by | 31 Marta, 2013

Sastojci:

  • 800 g mješanog mljevenog mesa
  • 150 g mladog sira
  • 2 glavice crnog luka
  • 5 kašika prezli
  • 1 jaje
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 kašikica mljevene paprike
  • 2 kašike ulja
  • 1 veza zeleni
  • 1 dl neutralne pavlake
  • juneće supe po potrebi
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Bijeli luk i glavicu crnog luka što sitnije isjeckati.
2. Sjediniti mljeveno meso, jaje, sjeckani crni i bijeli luk, mljevenu papriku, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
3. Pripremljenu smjesu izručiti na nauljenu radnu površinu. Potom je istanjiti u pravougaonik debljine 1 cm.
4. Duž jedne strane pravougaonika poslagati štapiće mladog sira i urolovati. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovanu veknu. Peći u rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Posebno isjeckati preostali luk i zelen na kockice pa propržiti na malo ulja. Zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolijevanje juneće supe dok povrće ne omekša.
6. Povrće zajedno sa saftom izmiksati. Dodati u njega neutralnu pavlaku, začine po ukusu i promiješati.
7. Pečenu veknu isjeći na parčad te je kratko prokuhati u pripremljenom sosu od povrća.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.