Vinski gulaš

by | 1 Novembra, 2013

inski-gilas

Sastojci:

  • 500 g junetine od buta
  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 1 dl slatkog crnog vina
  • 1 dl soka od paradajza
  • 1 kašičica žutog šećera
  • 1 kašika mljevene paprike
  • 500 g njoka, ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Junetinu i pileće bijelo meso iseći na krupnije kocke.
2. Mrkvu isjeći na kolutove, crvenu papriku na kocke, a crni luk sitno isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati junetinu te i nju kratko propržiti da promijeni boju. Potom nastaviti sa dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok junetina napola ne omekša.
4. Posebno na malo ulja propržiti pileće bijelo meso. Zatim prženu piletinu sjediniti sa junetinom, dodati mrkvu i papriku pa kratko prodinstati.
5. Sipati crno vino i sok od paradajza, dodati mljevenu papriku, žuti šećer i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju i umak dobije željenu gustinu.
6. Posebno obariti njoke, a potom ih procijediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept