Zapečene tortilje

by | 26 Juna, 2014

recept

Sastojci:

  • 8 gotovih tortilja
  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 crvena paprika
  • 1 praziluk, ulje
  • 300 g kačkavalja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 dl soka od paradajza
  • 20 g parmezana
  • 40 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 5 dl mlijeka
  • origano
  • mješavina začina

Priprema:
1. Praziluk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i papriku, a potom dodati mljeveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire i origano, začiniti po ukusu i promiješati.
3. Uzeti jednu tortilju pa staviti na nju dvije kašike pripremljenog fila. Posuti s malo kačkavalja te bočne stranice saviti 1,5 cm ka sredini i urolati. Na isti način nafilovati i ostale tortilje.
4. Posebno pripremiti bešamel sos: u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po ukusu.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i sipati u nju sok od paradajza. Potom poslagati punjene tortilje, preliti ih bešamel sosom i posuti preostalim kačkavaljem. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.