Zapečeni karfiol

by | 18 Decembra, 2013

zapeceni-karfiol

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 600 g krompira
  • 400 g šampinjona
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika prezli
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 veze peršuna
  • 50 g margarina
  • 1 dl mlijeka
  • 20 g parmezana
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Karfiol očistiti od spoljnih listova i iskidati na cvijetove. Zatim ga obariti u slanoj vodi, a potom ocijediti od suvišne tečnosti.
2. Krompir oljuštiti, oprati i isjeći na kockice te posebno skuhati u posoljenoj vodi. Kuhani krompir procijediti, dodati u njega margarin, mlijeko i začine po ukusu te dobro izgnječiti da bi se dobio pire.
3. Šampinjone isjeći na listove i propržiti na malo ulja. Kada tečnost koju su pustile pečurke uvri, posuti ih sa malo brašna, a zatim postepeno dolijevati 2 dl vode miješajući dok se ne dobije fini sos. Pred kraj kuhanja dodati senf, sjeckani peršun i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati pire krompir i poravnati. Utisnuti karfiol a preko njega preliti sos od šampinjona. Posuti prezlama i parmezanom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C oko 20 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.