Zimski đuveč

by | 9 Novembra, 2013

zimski-djuvec

Sastojci:

  • 600 g zamrznute mješavine za đuveč
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 250 g roštilj kobasica
  • 80 g sitne tjestenine u obliku školjčica
  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 mrkve, ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk i mrkvu očistiti i isjeći na kockice.
2. Roštilj kobasice čačkalicom izbušiti na više mjesta, a zatim ih ispeći na ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće, ostaviti da se prohlade pa isjeći na kolutove.
3. Posebno na malo ulja propržiti crni luk i mrkvu. Zatim dodati zamrznutu mješavinu povrća za đuveč i sve zajedno propržiti.
4. Sipati sok od paradajza i malo vode, dodati začine po ukusu i nastaviti s dinstanjem na umjerenoj temperaturi dok povrće napola ne omekša.
5. Potom dodati tjesteninu pa nastaviti sa kuhanjem uz lagano miješanje dolijevajući vodu po potrebi dok tjestenina ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Pred kraj kuhanja dodati pržene kobasice i promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.