5 vježbi za oblikovanje trbušnjaka u obliku slova V

by | 14 Decembra, 2023

Za postizanje V oblika najvažnije je smanjiti postotak masnog tkiva. U nastavku donosimo kratki trening kojim ćete postići V oblik trbušnjaka

Kako biste dobili V oblik najviše ćete morati raditi na donjim i na bočnim trbušnim mišićima. Ako ste neiskusni nemojte dodavati težinu pri vježbanju, ali ako već neko vrijeme trenirate i imate kondicije za najbolje rezultate dodajte tegove.

Trbušnjaci su mali mišići, oni se brzo oporavljaju između setova vježbi pa za najbolje rezultate između setova uzmite pauzu od 30 do 45 sekundi, a između svake vježbe odmarajte od jedne do dvije minute. Najvažnije pravilo za formiranje mišića je odmor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sanne Vloet (@sannevloet)

Svaki mišić zahtijeva 48 sati za oporavak nakon intenzivnog treninga. Ako vam neko kaže da vježbate svaki dan trbušnjake za najbolje rezultate, ne vjerujte mu jer to se zove pretreniranost. Odmorite svoje trbušne mišiće jer time ćete ih lakše izgraditi. Najbolje rezultate postići ćete tako da prije vježbanja dobro zagrijete trbušnjake. Počnite vježbati bez tegova i dobro se istegnite. To će povećati protok krvi u mišićima i spriječiti povrede.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sanne Vloet (@sannevloet)

Trening za V oblik trbušnjaka

  • Dizanje nogu dok visite na šipci: Napravite 6 setova s 12 do 15 ponavljanja. Na noge dodajte tegove.
  • Dok ležite na podu dižite obje noge spojene: Napravite 4 seta sa 12 do 15 ponavljanja.
  • Dok sjedite s nogama pod pravim uglom, okrećite se lijevo-desno donjim i bočnim trbušnim mišićima dok su vam zdjelica i stražnjica na mjestu: Napravite 4 seta sa 12 do 15 ponavljanja. U ruke stavite tegove.
  • Dok ste u poluležećem položaju dižite naizmjenično jednu pa drugu nogu u ispruženom položaju: Napravite 4 seta sa 12 do 15 ponavljanja. Sjednite na pod i noge i trup dignite u zrak pod pravim uglom. Ruke ispružite ispred sebe: Ostanite u tom položaju 2 seta po jednu minutu.

7 trikova uz koje će šetnja dati dobre rezultate

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.