Cozy cardio: Novi trend koji mijenja način vježbanja

by | 17 Aprila, 2024

Možda vam zvuči neobično, ali upravo ovaj trend, nazvan cozy cardio, postao je hit na TikToku i osvojio mnoge žene. Po čemu je to toliko poseban?

Umjesto da se zavalite u krevet nakon napornog dana na poslu uz prigušeno svjetlo, mirisne svijeće i omiljenu seriju, sve više žena sada bira drugačiji način provođenja vremena.

Šta je to cozy cardio?

Pojam cozy ovdje označava udobnu i ugodnu atmosferu koja vam pruža osjećaj sigurnosti i opuštanja. To je vaša oaza udobnosti i bijeg od svakodnevnog užurbanog tempa života, a u toj atmosferi koristite omiljene mirise, zvukove i aktivnosti koje vas ispunjavaju i opuštaju u vlastitom domu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily Oberg (@emilyoberg)

Vaš trening može uključivati vožnju sobnog bicikla, šetnju ili džoging na traci, preskakanje vijače, pilates ili šta god volite raditi! Zaključak je jednostavan – cilj je spajanje lijepog i korisnog, onoga što će goditi vašoj duši isto koliko i vašem tijelu.

Hope Zuckerbrow, osnivačica cozy cardio kluba, može vas inspirisati za ovakav način vježbanja. Hope je razvila ovaj koncept kao odgovor na svoju želju za lakšom transformacijom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hope Zuckerbrow (@hope_zuckerbrow)

Inspirisana lošim odnosom koji mnogi imaju prema vježbanju, gdje se vježbanje često percipira kao kazna, Hope je odlučila promijeniti igru. Bit svega jest spojiti ugodno i korisno, tako da vaša aktivnost ugodno utječe na vaš duh jednako kao i na vaše tijelo.

Jedna od glavnih prednosti udobnog kardia je to što potiče ljude da se kreću.

Uostalom, svi su iskusili strah od vježbanja – kad znate da biste trebali vježbati, ali ne možete se natjerati da odjenete odjeću za vježbanje i krenete van ili u teretanu. S ugodnim kardio vježbama možete učinkovito prevariti svoj mozak da kardio vježbu smatra poslasticom, što zauzvrat znači da je vjerojatnije da ćete zaista ustati i pokrenuti se.

@hope_zuckerbrow Replying to @healthier_hannah I call this “cozy cardio” #fyp #cardio #cozy #walking #walkingpad ♬ In the Bosom – Sweet After Tears

Osim toga, kao i kod svake druge vrste vježbanja, ugodan kardio je, jednostavno, dobar za vas. Joga, meditacija i vježbanje su oblici brige o sebi, tako da mogućnost kombinovanja ovih tehnika samonjege može stvarno pozitivno utjecati na vaš život. Mogućnost više pokretati tijelo dok ste udobni i svjesni sjajan je način za oslobađanje endorfina i poboljšanje vašeg zdravlja, i fizičkog i mentalnog.

 

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram