
Pirinač ili kvinoja? Nutricionista objašnjava šta je zdravije
Uz pomoć nutricioniste, danas vam pomažemo da razriješite dilemu "šta je zdravije - kvinoja ili pirinač". Otkrijte po čemu se razlikuju. Kvinoja i...
200g heljde
2 žlice mljevenog lana
200 ml vode
Heljdu potopiti u vodu preko noći. U blenderu spojiti sve sastojke pa ostaviti 10min da lan sjedini smjesu. Nakon što je odstojalo, dodati još oko 100-200 ml mlake vode (ovisi koliko će lan odraditi) da dobijete željenu gustoću. Najbolje je ove palačinke peći na kokosovom ulju, ali možete koristiti drugu vrstu ulja, ukoliko želite.
Namaz također možete vi sami napraviti:
U blenderu izraditi 200g pečenih lješnjaka (u rerni 10min na 180C), 2 žlice kakao praha i 2 žlice brezinog šećera (ksilitol).
View this post on Instagram
Instagram/Getty Images