Fitness vježbe za koje ne morate mrdnuti s kauča!

by | 30 Maja, 2023

Vjerovatno je svima prva asocijacija na kauč sjedenje uz hrpu gricalica i omiljeni film, no jeste li znali da možete ostati fit i kod kuće, a da ne mrdnete s kauča

Kako? U nastavku smo pronašli vježbe uz koje ćete, ukoliko budete redovni u ponavljanjima, ostati fit u toplini svog doma.

Pozdrav kauču

Ovdje morate podići gornji dio tijela s kauča, ali s nogama ste još uvijek na svom omiljenom komadu namještaja. Dakle, lezite na leđa, a glava je također na podu. Desna noga je savijena, a stopalo je na kauču. Lijeva noga je ispružena u vis. Ruke stavite uz tijelo. Napnite trup i stražnjicu te podigni zdjelicu u vis tako da tijelo bude ravno. Potom spustite zdjelicu, ali ne skroz do poda. Ponovite sve 15 puta pa promijenite nogu.

5 navika zbog kojih treninzi ne daju rezultate

Trening tricepsa na kauču

Sjednite na ćošak kauča te se poduprite rukama pored stražnjice. Ispružite noge. Podignite zdjelicu i stražnjicu sa kauča. Dobro napnite trup. Potom se spustite sa stražnjicom prema podu tako da laktove savijete do 90 stepeni. Noge neka ostanu mirne i ispružene. Potom se opet podignite. Pazite da radi gornji dio ruku. Pokušajte napraviti 15 ponavljanja.

Filmski plank

Želite vježbati, a istovremeno gledati omiljenu seriju? To nije problem. Jednostavno lezite bočno na kauč, poduprite se na podlakticu i stopalo donje noge te napravite bočni plank. Pomičite samo svoju zdjelicu bočno prema dolje, a onda opet gore. Ponovite 15 puta pa promijenite stranu.

Žedna lastavica

Kod ove vježbe može vam pomoći piće koje imate uz kauč. Sjednite uspravno, a noge neka budu pod pravim uglom na podu. Potom u svaku ruku uzmite bocu te ispruži postrance ruke, a ramena malo spustite pri tome. Potom podignite ruke iznad glave tako da se boce dotaknu pa ih opet spustite. Napravi 15 ponavljanja.

 

ljepotaizdravlje.ba

shironosov / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.