4 savjeta za kupovinu odgovarajućeg sportskog grudnjaka

by | 24 Novembra, 2023

Odabir grudnjaka za trening nekim ženama nije nimalo lak. Ponuda je raznovrsna, ali najveći dio se svodi na slične modele namijenjene sitnijoj građi. Pitate se: Da li nam je sportski grudnjak uopšte neophodan?

U tkivu grudi nema mišića koji bi ih držali, tako da su u velikoj mjeri one izložene sili gravitacije. Iz godine u godinu, grudi bivaju sve opuštenije, a tome doprinose i određene životne navike. Tokom bilo koje sportske aktivnosti neophodno je nošenje adekvatnog grudnjaka. Idealno je da to bude namjenski dizajniran model koji vas neće stezati, a grudima će pružiti neophodnu podršku.

Na šta da obratite pažnju kad birate sportski grudnjak?

#1 Izdvojite dovoljno vremena

Da biste pronašli odgovarajući model, za kupovinu izdvojite dovoljno vremena. Nikada ne pokušavajte da svoju potragu za idealnim brushalterom uglavite u petnaestak minuta koje imate između druge dvije aktivnosti. Strpljenje se uvijek isplati, naročito kada je riječ o kupovini nečega što ćete često koristiti.

#2 Isprobajte što više modela

Ne ustručavajte se da isprobate sve sportske modele koji su dostupni u vašoj veličini. Obucite grudnjak, poskočite nekoliko puta, načinite i nekoliko zamaha rukama – tek tada ćete moći da utvrdite da li vam model zaista odgovara. Važno je da brushalter ni na koji način ne sputava slobodu pokreta, a da istovremeno grudi budu fiksirane.

Kako da izaberete pravu loptu za pilates?

#3 Obratite pažnju na detalje

Odaberite model sa širokim bretelama koje se podešavaju. Idealno bi bilo da donja ivica brushaltera bude široka, jer će se tokom treninga tijelo savijati, a ne želite da vam pažnju odvlači zarozana sportska oprema. Kada je riječ o šavovima, oni treba da budu što manji, kako u dodiru sa znojem ne bi iritirali kožu te doveli do stvaranja osipa.

#4 Obratite pažnju na materijal

Sportski grudnjak treba da bude napravljen od sintetičkih materijala koji se brzo suše i ne apsorbuju vlagu. Dok ga nosite, grudi treba da budu pribijene uz tijelo, blago pritisnute. U zavisnosti od menstrualnog ciklusa, dojke mogu biti i osjetljive i bolne, a dodatno izlaganje poskakivanju tokom treninga ubija želju za bilo kojom sportskom aktivnošću. Uz dobar sportski grudnjak, to ćete lako izbjeći i – treninzi će, definitivno, postati vaša omiljena dnevna aktivnost.

 

ljepotaizdravlje.ba

Beo88 / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.