Aplikacije kao pomoć pri vježbanju u teretani

by | 1 Aprila, 2022
aplikacije za pomoć pri vježbanju u teretani

Aplikacije mogu biti pomoć pri vježbanju u teretani, baš kao i druga oprema za fitness – odjeća, patike, prostirka…

Ako se osjećate pomalo izgubljeno u teretani ili jednostavno želite pojačati svoj trening, privatni trener nije jedino rješenje za održavanje vaše navike. E, tu na scenu stupaju aplikacije za trening.

Aplikacije kao pomoć pri vježbanju u teretani

Od audiovježbi do personalizovanih rutina, aplikacije za vježbanje nude vam pristup svim vrstama izvora i opcija dizajniranih za to da vas dovedu korak bliže ostvarenju vaših ciljeva. Bez obzira na to jeste li redovni ili stižete u teretanu prvi put, ove četiri aplikacije mogle bi da vam pomognu na vašem fitness putu.

Aplikacija FitOn – za fitness početnike

Jedna od naših najdražih aplikacija! Ako tek počinjete svoje fitness putovanje ili ste više povremeni posjetioci teretane, razmislite o preuzimanju FitOn aplikacije.

Aplikacija je neobvezujuća pa nema pritiska da vježbate prema rasporedu, a i dalje možete učestvovati u neograničenim treninzima koje vode slavne osobe poput Gabrielle Union i Julianne Hough kad god želite. Možete se uključiti i u razne izazove, a ako se pridružite plaćanju, možete otkriti i mnoštvo raznolikih recepata.

Aplikacija Nike Training Club – opsežna kolekcija treninga

Za ovu ste aplikaciju vjerojatno čuli, nezavisno od toga jeste li je isprobali. Ako vam je cilj poboljšati izdržljivost ili raditi na snazi ​​gornjeg dijela tijela, Nike Training Club vas pokriva svojom opsežnom kolekcijom vođenih treninga.

Uz to, aplikacija takođe dolazi s alatima za postavljanje ciljeva, stručnim savjetima i podsjetnicima, a sve to kako bi vam pomogli da postignete najbolje što možete. Po novom, sadrže i resurse za izgradnju zdravih navika i vodiče o ishrani. A za dane kada vam se ne da vježbati u teretani, čak možete koristiti Nike Training Club za praćenje treninga kod kuće koji ne zahtijevaju nikakvu opremu. Odlično, zar ne?

Aplikacija CardioCast – nove vježbe svake sedmice

Aplikacija CardioCast je ispunjena stalno rastućom bibliotekom audiovježbi od 20 do 60 minuta koje se objavljuju sedmično, što vam omogućava da svaku sesiju u teretani pretvorite u studijski čas koji je jednostavan za praćenje.

Trenutno je dostupna samo za Apple uređaje, ali vjerujemo da će se to promijeniti.

Aplikacija Fitbod – protiv dosadne rutine

Aplikacija  Fitbod uči šta vam se sviđa, ali vas i motiviše. Previše ponavljanja može brzo učiniti rutinu u teretani dosadnom i dovesti do stagnacije, ali s Fitbodom to nikada neće biti problem.

Aplikacija vas drži na nogama tako što prati sve vaše nedavne treninge i dosljedno vam daje nove, što znači da ćete uvijek imati nešto drugo čemu ćete se veseliti svaki put kad odete u teretanu.

Tekst originalno objavljen na www.ljepotaizdravlje.hr

ljepotaizdravlje.ba

dima_sidelnikov / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.