Najavljujemo fitness trendove za 2022!

by | 20 Decembra, 2021
FITNESS TRENDOVI ZA 2022.

Vrijeme je da najavljujemo fitness trendove za 2022. godinu! Evo kako ćemo vježbati u narednoj godini

Koliko puta smo čuli da nije važno čime se bavimo, već je važno da se pokrenemo tj. da vježbamo. Zbog vijesti o novoj varijanti koronavirusa – omikron – mnogi se već pripremaju za razne kreativne stvari kako bi se oslobodili stresa u ovoj situaciji.

Fitness trendovi za 2022!

Postoji mnogo zabavnih treninga, ali neki su se više od drugih nametnuli kao trend, a mogli bi vam poslužiti i kao inspiracija za sljedeći put kad odlučite da vježbate. Uostalom, tijelo voli iznenađenja, a ne stvari koje se ponavljaju, pa – dajte mu priliku!

#1 Flexercise

Umjesto da stalno gledate na aktivnosti kao na odlazak u teretanu ili minimalno 45 minuta ležanja na prostirki (ili, znate, vježbanja), ovo trendy vježbanje ima za cilj ukrasti malo slobodnog vremena tokom dana za brzinsku rekreaciju. Šetnja? Dvadeset čučnjeva? Svaki pokret se, kako kažu stručnjaci, računa.

Pročitajte više: Kratki vodič za fitness početnike

Petominutno istezanje istezanje i ples po spavaćoj sobi takođe se računaju. “Lijeno vježbanje u krevetu” ima porast od 135 % u pretraživanju na Pinterestu, “hodanje u prirodi” poraslo je za 95 %, a “jednostavni plesni pokreti” najpopularnije je pretraživanje temeljeno na pokretu, s porastom od 150 %. S obzirom na to da se čini kako bi januar mogao biti izazov u smislu koronavirusa, ovo je trend samozbrinjavanja s kojim se mnogi mogu poistovijetiti.

#2 ZUU

Što mislite o izrazu “HIIT inspirisan životinjama”? Pa, upravo tako definišu ovaj trening koji je imao 124 % porasta u Google pretraživanjima. Osnovan od strane elitnog sportskog trenera Nathana Helberga, fokus je na pokretima s vlastitom tjelesnom težinom s velikim fokusom na poboljšanje snage i mobilnosti potrebne za optimalne performanse.

Pročitajte više: Fitness izazove treba ignorisati

To je osnovna funkcionalna kondicija koju svi poznajemo i volimo, ali često zanemarujemo, s pokretima poput žabljih čučnjeva, gorile i puzajućeg medvjeda. Zanimljivo!

Tekst originalno objavljen na www.ljepotaizdravlje.hr

ljepotaizdravlje.ba

NiKita Filippov / iStock via Getty Images Plus