Trening koji možete raditi kod kuće – preskačite konopac!

sep 4, 2020 Fitness

Mnogi su kao djeca preskakali konopac iz zabave, a tokom odrastanja ta je navika polako nestala, što je velika šteta. 

To je odlična vježba kojom ćete razgibati i ojačati cijelo tijelo. Preskakanje konopca jača mišiće na nogama, stomaku, rukama, leđima i ramenima. U deset minuta sagorijeva kalorija kao otprilike pola sata trčanja. Takođe, poboljšava kardiovaskularni sistem i ravnotežu, reflekse i koordinaciju.

Prednost preskakanja konopca je i u tome što to možete raditi bilo gdje i bilo kada, sve zavisi od vas. To može biti u kući, na dvorištu, u parku, na plaži…

Za početak je bitno nabaviti konpac dovoljne dužine što se određuje po tome koliko ste visoki. Najbolje ga je kupiti u trgovini sportskom opremom i zamoliti trgovca za pokoji savjet – da ukonopac bude napravljeno od dobrog materijala te da su vam ručke ugodne za držanje.

Vježbati je najbolje bos ili u obući tankih, savitljivih đonova.

Tokom vježbanja je važno glavu držati uspravno i gledati prema naprijed. Laktovi se drže blizu tijela, a koljena su lagano savijena. Ručke se drže više prstima nego dlanovima, a uže se vrti pomoću zglobova.

Dok ga preskačete, odskakujte i dočekujte se na tlu prstima – neka vam pete ne dodiruju pod. Skakati ne bi trebali previše visoko, već onoliko koliko je dovoljno da se konopac preskoči, prenosi healthylifeboxx.com.

Postoji više načina preskakanja konopca, pogledajte ih u videu:

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.