Vježbanjem do boljih grudi

by | 26 Januara, 2013

Nevjerovatno je kako vam razni treninzi mogu pomoći da se osjećate bolje. Oslobađaju vas od stresa, poboljšavaju kondiciju, čine vaše tijelo vitkijim, no imaju pozitivne utjecaje i na vaše grudi.

Redovnim vježbanjem smanjujete rizik od raka dojke. Neprestano žvakanje nezdrave hrane i sjedenje do kasnih sati na poslu mogu uveliko potaknuti i povećati šanse za obolijevanje od raka dojki. Upravo takvim životom povećavate tjelesnu masnoću, a time i produkciju estrogena koji se smatra snažnim poticajem za tumore.

Istraživanja sprovedena s djevojkama koje svakodnevno izvode 30-minutne aerobne vježbe pokazala su da one imaju manji rizik obolijevanja od bolesti poput raka. Osim toga, dvadesetominutno vježbanje ubrzava rad srca, što će vam pomoći pri uklanjanju napetosti u grudima koja osjećate zbog mjesečnih hormonalnih promjena.

Jeste li znali da vježbanje može pripomoći boljem užitku u seksu? Kako vježbanje potiče cirkulaciju, erogene zone, poput vaših bradavica, postaju mnogo senzibilnije pa ćete lakše otplutati do užitka. Zato zapamtite da ćete uz vježbanje brže moći osjetiti ono što već duže priželjkujete.

Nakon treninga pozovite svog partnera na zajedničko tuširanje ili pripremite opuštajuću kupku. Što god odabrali, bitno je da zadovoljite svog dečka, a ne sumnjamo da ćete i vi brže doći do užitka. A sami procijenite je li to zbog vašeg zgodnog partnera ili zbog čestog vježbanja.

Izvor: cosmopolitan.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.