Hrskava palenta postaje genijalan prilog u samo tri koraka!

by | 30 Januara, 2023

Palentu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti kao prilog mesnim i povrtnim pečenjima. A, kada je jednom probate postat će vaš omiljeni prilog uz sva jela!

Sastojci:

  • 500 g palente
  • Voda
  • 100 g maslaca
  • Začini po želji (timijan, origano…)
  • Sol, biber

Imamo recept za hrskavi domaći grisini

 

Priprema:

Vodu posolite, pa pustite da se zagrije do vrenja. Dodajte palentu i miješajte dok se kuha. Dodajte i začine po želji. Palentu kuhajte dok ne postane kremasta, a zatim dodajte maslac i sve dobro promiješajte. Skuhanu palentu prebacite na papir za pečenje kojim ste obložili posudu za pečenje. Pustite da stoji barem sat vremena, a zatim ohlađenu i stisnutu palentu režite na oblike po želji. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Pustite da se peče dok ne poprimi hrskavu koricu i zlatnu boju s obje strane.

Prijatno!

ljepotaizdravlje.ba

kasia2003 / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.