Jesenska dijeta: Četiri kilograma manje za samo sedam dana

by | 24 Novembra, 2015

Bundeva, brokule, paprika, patlidžan, kupus, kelj, idealni su za dijetu posebno ako su organski gajeni jer su hranljivi.

dijeta

Od jesenskih namirnica može da se napravi jelovnik kojim možete da obezbijedite dovoljno hranljivih materija, da ne budete gladni, a pritom i da mršavite.

Bundeva, brokule, paprika, patlidžan, kupus, kelj, idealni su za dijetu posebno ako su organski gajeni jer su hranljivi. Ali, ako ih ograničeno uzimate i u pravilnoj kombinaciji s drugim namirnicama možete da smršate tri do četiri kilograma za sedam dana.

PRVI DAN
Doručak: kriška kukuruznog hljeba, posni sir, svježa paprika
Međuobrok: kruška
Ručak: supa od bundeve, dvije kriške tostiranog hljeba premazanog bijelim lukom
Međuobrok: jabuka
Večera: pečena piletina, 150 g brokula i karfiola na lešo preljevenih sa dvije kašičice maslinovog ulja, činija salate

DRUGI DAN
Doručak: kriška kukuruznog hljeba, posni sir, svježa paprika
Međuobrok: kruška
Ručak: 250 g špageta s patlidžanom i paradajzom
Međuobrok: 150 g grožđa
Večera: dva kuhana ili pečena kukuruza, šoljica malomasnog mlijeka

TREĆI DAN
Doručak: 40 g muslija, šolja jogurta, banana, kašičica meda
Međuobrok: nar
Ručak: 250 g bukovača pripremljenih na grilu, 150 g pire krompira, kupus salata
Međuobrok: pečeni kesteni
Večera: varivo sa graškom i kupusom, kriška hljeba sa sjemenkama

ČETVRTI DAN
Doručak: sendvič od integralnog peciva, mliječnog namaza, tri kriške ćureće salame i svježe paprike
Međuobrok: 150 g voćnog jogurta
Ručak: dvije pljeskavice od kelja, praziluka i soje, integralni pirinač sa graškom: 70 g sirovog pirinča, 80 g graška
Međuobrok: jabuka
Večera: pastrmka pečena u rerni, krompir salata

PETI DAN
Doručak: 100 g proje, šoljica jogurta
Međuobrok: 30 g oraha
Ručak: sendvič od integralnog peciva, tunjevina iz konzerve i zelene salate
Međuobrok: jabuka
Večera: omlet s paprikama: 2 jajeta, 250 g paprika, kriška integralnog hljeba sa sjemenkama, salata od svježe mrkve

ŠESTI DAN
Doručak: kriška integralnog hljeba sa sjemenkama, margarin ili maslac, marmelada od voća po želji, čaša prirodnog voćnog soka
Međuobrok: kruška
Ručak: 100 g barene teletine, salata
Međuobrok: dvije mandarine
Večera: pečurke, tikvice, patlidžan, paprika i paradajz sa grila, posni sir, kriška integralnog hljeba sa sjemenkama

SEDMI DAN
Doručak: kriška integralnog hljeba sa sjemenkama, namaz od patlidžana i prazulika, čaša prirodnog voćnog soka
Međuobrok: 150 g grožđa
Ručak: pileća supa s tjesteninom, 150 g pilećih prsa pripremljenih na grilu, 100 g kuhanog krompira, 200 g kelja na lešo, dvije kašičice ajvara
Međuobrok: jabuka
Večera: 30 g sira sa pavlakom, po želji dodatak luka i crvene paprike, kriška integralnog hljeba

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.