Zemlje idealne za život introvertnih osoba su…

feb 11, 2021 Tajne psihe

Za introverte se misli da su stidljivi, povučeni, nervozni, da im smeta gužva. Stručnjaci koji proučavaju njihov način života predlažu i zemlje koje bi bile idealne za njih!

Na listi su Kanada, Australija, Novi Zeland, Norveška… 

Studije navode da introvertne osobe ne treba osuđivati, jer one samo žele da dio svog vremena provedu same i “napune” baterije.

To su ljudi koji nisu društveno hendikepirani, već traže slobodan prostor, koji će iskoristiti za sebe, što je na kraju svima i potrebno s vremena na vrijeme.

Na stranici Merchant Machine nalazi se lista zemalja koje su najbolje za introverte, odnosno koje imaju gradove sa manje gužve, mnogo otvorenog prostora i zelenila, kao i rasprostranjenost bežičnog interneta, dobru prosječnu platu i cijenu najma nekretnine za život.

Od ponuđenih zemalja, na prvom mjestu je Kanada, zbog male gustine naseljenosti i prirodnih pejzaža. Odmah iza nje je Australija, iz vrlo sličnih razloga, a tu su i Britanija, Rusija, Finska, Novi Zeland, Norveška, Mauritanija i Belize.

Osim ovog istraživanja, Merchant Machine, bavio se i zanimanjima, koja su popularna kod introvertnih ljudi.

Zajedničko im je da imaju dozu kreativnosti, ali i samostalnosti.

Ima i onih koji se pomalo razlikuju od tog pravila, a zanimanja su: pisac, kompozitor, umjetnik, zlatar, računarski inženjer, genetičar, automehaničar za trkačke automobile, arheolog, dreser životinja, zoolog.

rts.rs

franz12 / Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.