Ne ignorišite znake koji ukazuju da vam treba odmor

by | 3 Septembra, 2017

Velika količina svakodnevnog stresa dovodi do psihičkog i fizičkog izgaranja. Evo kojih šest znakova ukazuju na to da vam je odmor potreban pod hitno!

Foto: Thinkstock

1 Kolege vas ispituju jeste li dobro, jer primjećuju da ste nervozni i razdražljivi. Ako vam prilaze i govore da izgledate umorno, to je i više nego jasan znak da vam treba odmor.

2 Često griješite – hronični stres je često uzrok greškama na poslu. Zbog umora gubimo sposobnost fokusiranja na obaveze.

3 Sve vas boli – leđa, glava, oči, stomak… Kad smo u stresnim situacijama, tijelo otpušta hemikalije, koje pojačavaju osjetljivost tijela na bol.

4 Problemi sa spavanjem – nesanica ili čak i povećana potreba za snom takođe su indikatori visokog nivoa stresa. Oba stanja jasno pokazuju da je potrebno da što prije izabrete destinaciju za ljetovanje.

5 Ne podnosite više svoj posao – kad ste pod pritiskom gubite perspektivu i ne pronalazite motivaciju za posao koji obavljate.

6. Izolovali ste se od bliskih ljudi – nemate volje za druženjem sa porodicom i prijateljima, izbjegavate njihove pozive. Potpuno izbjegavanje interakcije sa bliskim ljudima znak je da ste “pregorjeli” od obaveza.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.