Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
800 g fileta oslića
400 g šampinjona
300 g trapist sira
200 ml bijelog vina
kukuruzno brašno
maslinovo ulje
suncokretovo ulje
peršun
vlašac
1 limun
1-2 čena bijelog luka
mješavina začina
so
Priprema:
1. U posudu iscediti limun, dodati maslinovo ulje, mješavinu začina, sjeckan bijeli luk, peršuna i vlašca po ukusu. Sve pomiješati i pripremiti marinadu.
2. Šampinjone isjeći na listiće i skuhati u slanoj vodi.
3. Filete oslića posoliti, uvaljati u kukuruzno brašno i ispohovati na suncokretovom ulju.
4. Ispohovane filete poredati u vatrostalnu činiju i preliti marinadom. Na njih staviti Skuhne šampinjone i posuti svježim peršunovim lišćem.
5. Odozdgo narendati trapist sir i ukrasiti sa još malo peršuna.
6. Sve zaliti bijelim vinom i peći u zagrijanoj rerni na 180°C da se zapeče; dok vino ne ispari, a sir se ne rastopi.
7. Servirati uz kuhani krompir ili krompir salatu.
IZVOR: POŠALJI RECEPT