Pica Kvatro gusti by 24Kitchen

by | 16 Januara, 2013

Sastojci:

  • paradajz sos
  • salama
  • zelena paprika
  • rukola
  • kugla mocarele
  • ulje
  • 4 čena bijelog luka
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika bijelog vina
  • so
  • školjke
  • male, prethodno skuhane, skaride
  • listići bosiljka
  • 1 paradajz
  • sok i kora od limuna
  • ulje
  • cijeli listovi blitve
  • so i aleva paprika
  • sok od limuna
  • ulje
  • sok od paradajza
  • 1 jaje
  • kugla mocarele
  • sok od paradajza
  • pola tikvice
  • dimljena slanina
  • tvrdi sir

Način pripreme:

1. Umijesite tijesto za picu i ostavite ga oko 60 minuta da naraste (800 g brašna, 200 g griza, 550ml mlake vode, kašika soli, 4 kašike ulja, 2 kesice suhog kvasca). Tijesto razvucite u pravougaoni oblik pomoću oklagije. Od tijesta isjecite dugu tanku traku i njime podijelite picu na četiri dijela. Napravite i obod od tijesta sa svih strana pice.

2. Za dio s plodovima mora napravite podlogu od istucanog bijelog luka, ulja, vina i soli. Njome premažite tijesto. Preko stavite nekoliko školjki desetak skarida, listiće bosiljka, isječen svjež paradajz, narendajte malo limunove kore i poprskajte sokom od limuna i uljem.

3. Drugi dio premažite paradajz sosom (oko dvije kašike), poređajte komade salame i kolutiće svježe paprike. Pospite rukolom i izlomljenom mocarelom. Poprskajte uljem.

4. List blitve barite jedan minut, a njeno stablo tri minuta. Začinite ih u posudi solju, limunovim sokom i uljem. Tijesto premažite paradajz sosom, a preko rasporedite listove i izlomljena stabla blitve. Preko toga razbijte jedno jaje i stavite komadiće mocarele.

5. Za posljednji dio, premažite paradajz sos, a odozgo stavite tanko isječene lisitće tikvice, a odozgo poređajte dimljenu slaninu i tvrdi sir. Pospite i sasvim sitno isjeckanu ljutu papriku.

6. Picu možete peći u jako zagrijanoj rerni oko osam minuta.

(Džejmi Oliver: Džejmi kod kuće)

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchenul

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.