Ćuftice od soje

by | 28 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 150 g ljuspica soje
  • 2 jajeta
  • prezli po potrebi
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 1/2 glavice bijelog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika mljevene paprike
  • 2 kašike brašna
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Ljuspice soje preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubre.
2. Crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ljuspice soje, jaja, 2 čšenja sjeckanog bijelog luka, crni luk, prstohvat mljevene paprike i začine po ukusu. Dobro izmiješati i dodati malo prezli kako bi se dobila smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju najprije sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati preostali bijeli luk te i njega kratko propržiti. Zatim izmaći sa ringle, dodati mljevenu papriku, sipati malo vode i promiješati.
6. Kuhati na umjerenoj temperaturi dodavajuće po malo vode da se dobije željena gustina sosa. Pred kraj kuhanja dodati začine po ukusu. Pržene ćuftice poslužiti uz sos od bijelog luka.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.