Avon za žene: 200 poklon vrećica za Udruženje Novi Pogled iz Mostara

by | 3 Novembra, 2020

Avon je “Kompanija za žene” koja je osnovala vlastiti fond 1955. godine s ciljem poboljšanja života žena. Danas se ta misija provodi na dva načina: borbom protiv raka dojke i poticanjem samosvjesnosti žena. U sklopu Avonovog fonda za prevenciju raka dojke od 1992. godine, Avon je globalno prikupio više od 900 miliona američkih dolara.

Kao dio globalnih napora kompanije u borbi protiv raka dojke Avon Bosna i Hercegovina je sa svojim djelovanjem počeo 2007.godine kada su u našu ponudu uvršteni dobro poznati proizvodi sa rozom vrpcom. Prihodi od ovih proizvoda umanjeni za troškove proizvodnje odlaze u Avonov Fond za borbu protiv raka dojke. Zahvljujući Avonovom fondu mjesec Oktobar ove godine smo završili tako što smo donirali 200 poklon vrećica sa proizvodima za njegu kože za udruženje Novi pogled iz Mostara.

Novi Pogled je udruga koja djeluje na području cijele Hercegovine od 2003., sa sjedištem u Mostaru. Misija udruge je psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima u toku i poslije liječenja, te podizanje svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju. Sve oni koji i dalje žele doprinijeti borbi protiv raka dojke pozivamo da to učine narudžbom proizvoda sa roza vrpcom iz Avonove ponude iz koje se finansiraju upravo ovakve akcije.

PR

PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.