Uplakana Angelina Jolie se publici zahvalila na bosanskom jeziku

by | 15 Februara, 2012
Ako je pred početak bh. premijere svog rediteljskog debija "U zemlji krvi i meda" Angelina Jolie uspijevala suspregnuti suze, to joj na kraju projekcije nije pošlo za rukom. Duboko dirnuta srdačnim prijemom sarajevske publike u Olimpijskoj dvorani Zetra, holivudska diva je zaplakala.
 
FOTO: FEĐA KRVAVAC/SARAJEVO-X.COM
 
"Ne možete ni zamisliti koliko mi znači ovaj film i koliko mi znači što sam ovdje i što ste me tako srdačno dočekali", rekla je Jolie pred skoro 5.000 posjetilaca. 
 
Holivudska glumica je još jednom ponovila da joj je neizmjerno stalo do Bosne i Hercegovine. 
 
"Hvala!", na kraju je kazala na bosanskom, što je sarajevska publika s oduševljenjem pozdravila. 
Rediteljski prvijenac Angeline Jolie, čija radnja je smještena u ratnu Bosnu i Hercegovinu, večeras je premijerno prikazan pred bh. publikom.
 
Da se radi o izuzetno teškom filmu koji nas vraća u najteži i najtamniji period recentne bh. historije, vidjelo se na samom kraju filma. Duboko potresena, publika nije smogla snage za glasniji aplauz. 
Ipak, akteri ovog ostvarenja koji su se poklonili publici u Zetri: Feđa Štukan, Jelena Jovanova, Ermin Sijamija, Đana Pinjo, Alma Terzić, Boris Ler, Vanesa Glođo, Jasna Ornela Berry i Goran Kostić pozdravljeni su s oduševljenjem. 
 
Vidno dirnuta je bila i glavna glumica Zana Marjanović koja je za izuzetnu glumačku izvedbu dobila zaslužene ovacije, a posebno glasnim aplauzom publika je pozdravila proslavljenog glumca Radeta Šerbedžiju. 
 
Film "U zemlji krvi i meda" od 16. februara kreće u redovnu kino distribuciju, ali samo u Federaciji BiH.
 
 
 
izvor: Saarajevo-X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.