ALEKSANDRA LOVRIĆ: Urbana moda sa vizijom

by | 30 Marta, 2011
KOLEKCIJA TNT CREW KREATORKE ALEKSANDRE LOVRIĆ ODUŠEVILA JE JAVNOST U AMSTERDAMU. SVOJ RAD OVA SARAJKA OPISUJE KAO MODNI DIZAJN SA VIZIJOM. 
 
 
TNT Crew inspirisana je stripom Alan Ford. O kakvoj je kolekciji riječ?
Generacije ljudi je taj strip na neki način odgojio i dao dio životne mudrosti. Željela sam oživjeti strip i iscrtane karaktere, evocirati emocije… Odjećom se, uz pomoć humoristično-satiričnih citata apliciranih na torbe u obliku strip oblaka, priča preuzeta priča iz romana. To je energična i naratorska kolekcija koja nosi poruku citatima koji odgovaraju našoj svakodnevnici. 
 
Kolekciju je nedavno vidjela javnost u Amsterdamu u okviru manifestacije “Bosanci dolaze i donose svoju kulturu”. Kakve su bile reakcije?
Cilj manifestacije je bio razbijanje negativnog publiciteta o BiH i njenim građanima i u tome su svi učesnici zasigurno uspjeli. Kolekciju su opisali hrabrom i odvažnom, originalnom i inovativnom. Oduševila ih je dramatična i teatralna prezentacija kolekcije, a najviše pozornosti privukle su upravo torbe.
 
Odakle ljubav prema modi?
Dizajn je sastavni dio moje ličnosti i moje životno opredjeljenje. Volim svoj posao jer mi omogućava da ispoljim kreativnost.
 
U čemu pronalazite inspiraciju?
Inspiraciju pronalazim u svemu što me okružuje. Za mene je ona trenutak svijesti čije ideje zabilježim i pretočim u svijet fantazije. 
       
Po čemu se vaše kreacije razlikuju?
Volim inovaciju i dramatičnost. Modni dizajn sa vizijom. 
 
Kako biste opisali lični stil?
Volim da pomjeram granice. Eksperimentišem i koketiram sa različitim stilovima, te da mijenjam svoju osobenost kroz stil. Ne svrstavam se ni u jednu grupu.
 
Modni fetiš?
Cipele, ujedno i moji omiljeni suveniri. 
 
Drastična promjena frizure – da ili ne?
100% DA. Nešto o čemu sam ovisna – metamorfoza. Svaka frizura je umjetničko djelo.
 
Koga biste poveli, a šta ponijeli sa pustog ostrva?
Povela bih osobu koja će me zabavljati, a ponijela uspomene. 
 
Životni moto… 
Sutra je novi dan. 
 
Riječi koje me opisuju su…
Optimizam, energičnost, sloboda.
 
 
Tekst: Mihajlo Popović Foto: PR, Vanja Lisac