Glas kojem se veruje

by | 7 Februara, 2011

NJEN GLAS JE SVUDA OKO NAS VEĆ GODINAMA,A VEĆ NEKO VRIJEME JE I DIREKTORICA
PROGRAMA NES RADIJA. UVIJEK NASMIJANA, TIHANA TEPŠIĆ JE GLAS KOJEM VJERUJEMO…

Koliko odgovornosti i uzbuđenja sa sobom donosi funkcija direktorice programa jedne od najslušanijih radio stanica u BiH?
Teško je “izdozirati”, ali ovaj posao je definitivno i odgovoran i uzbudljiv. Generalno, rad u medijima je dinamičan i zanimljiv. A kao i svaki posao, sa sobom nosi i određenu odgovornost. U našem slučaju prvenstveno prema slušaocima.

Kako počinje tvoj radni dan?
Uključivanjem radija? Jednim uhom uvijek osluškujem šta se emituje na radiju, jer mi je to posao. Slušam radio u autu na putu do posla, u kancelariji prvo uključim radio, a zatim racčnar, provjerim poštu i obaveze koje me očekuju u toku radnog dana.

Kroz posao si spojila dvije strasti, muziku i medije. Koliko je to bitno za uspjeh u poslu?
Veoma je bitno da čovjek radi ono što voli, a ja upravo to mogu reći za sebe. Muzika je sastavni dio mog života, a naravno i posla, tako da sam spojila ugodno s korisnim. Iako sam na rukovodećoj poziciji, publika još uvijek može da me čuje u mojim autorskim emisijama, u kojima promovišem muziku koju volim.

Planovi za buducnost?
Planiram da upišem postdiplomski studij. Voljela bih više da putujem i naravno da odem na koncerte svjetskih muzičkih zvijezda koje nisam imala priliku da vidim.
 

UŽIVANJE U MALIM STVARIMA


Uvijek si nasmijana. Gdje crpiš pozitivnu energiju?

Provodeći vrijeme sa pozitivnim osobama, prijateljima i porodicom.

Slobodno vrijeme provodim…
U šetnji sa psom i druženju s prijateljima. Kao i većina, uživam u odlasku na kafu, volim da idem na koncerte, u bioskop i pozorište.

Knjiga koja me oduševila…
Ne mogu izdvojiti jednu knjigu. Uvijek me iznova neka knjiga oduševi. U posljednje vrijeme to su knjige Jedi, moli, voli, Hiljadu čudesnih sunaca, Biti zajedno…

Film koji me oduševio/rasplakao…
My name is Khaan

Svoj stil odijevanja opisala bi kao…
Casual. Tako se najudobnije osjećam.